June 25, 2024

Međunarodni sajam turizma u Beogradu

Nakon prošlogodišnje pauze i nakon ovogodišnjeg pomeranja termina, nov pokušaj održavanja 43. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, zakazan je za termin 24-27.mart 2022.

Pandemija koja je u potpunosti promenila život celokupnog čovečanstva, najžešće posledice ostavila je upravo u oblastima turizma, putovanja, ugostiteljstva i ponajviše u sferi sajamske privrede.

Zbog svega toga, postoji veliki imperativ da se stvari u navedenim delatnostima što pre pokrenu sa mrtve tačke, pa nam je svima velika želja da se realizuju svi neophodni uslovi kako bi se ova značajna manifestacija mogla održati.

U isto vreme predviđeno je i  održavanje 17. Međunarodnog sajma hotelsko-ugostiteljske opreme HOREKA-OPREMA, dok bi se 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE odigrao od 25. do 26. marta.

Sajam turizma u Beogradu, poslednjih 15 godina izrastao je u najveći i najbolji turistički sajam u jugozapadnoj Evropi, nezaobilazno mesto za sve koji nešto znače u turizmu kako u Srbiji, tako i u Evropi pa i šire.

Početkom meseca, tačnije u periodu od 03 – 06.marta, još jedan tradicionalni turistički sajam ima svoj ”comeback” –Travel – HUNGEXPO u Budimpešti, dok se u istom terminu (nažalost) kao i beogradski, u Ljubljani održava sajam Alpe – Adria 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *