June 25, 2024

”Prosto k’o pasulj” 8. juna na temerinskom vašarištu

Uveliko su počele pripreme za najveće takmičenje u kuvanju pasulja – manifestaciju „Prosto ko pasulj“, koja će se ove godine održati 8. juna u Temerinu!

Nadamo se velikom broju takmičarskih ekipa i posetilaca, koji će imati priliku da se taj dan zabave, druže i prosto uživaju u dobroj atmosferi na najlepšem temerinskom vašarištu!

Svoju ekipu možete prijaviti radnim danima od 8 do 15 časova u kancelariji TOO Temerin, Novosadska 352, ili putem mejla temturorg@gmail.com.

Svaka ekipa dobija pavljon šator 3x3m, sto i dve klupe za 8 osoba, drva za potpalu i poklon paket. Kotizacija za prijavu ekipe je i ove godine 5.000 dinara.


Sve informacije možete dobiti pozivom na broj 021/844-655, putem mejla temturorg@gmail.com ili preko naših društvenih mreža.
Facebook: Turistička organizacija opštine Temerin
Instagram: @visittemerin

Preko 150 ekipa i ove godine nadmetaće se u plemenitoj veštini kuvanja pasulja na otvorenoj vatri, a najbolje kuvare očekuju vredne novčane i robne nagrade!

Pasulj se kuva od 11 do 14 časova, a nakon toga sledi predaja uzoraka na ocenjivanje. Uzorci se predaju isključivo u činijama koje obezbeđuje organizator.

Činije se nalaze u poklon paketu koje svaka ekipa preuzima po dolasku na manifestaciju u jutarnjim časovima na info-pultu na ulazu u vašarište.

Činija ne sme da se obeležava ni na koji način, a pasulj se predaje isključivo prema pravilima koje će svaka ekipa dobiti. Uzorci se primaju u šatoru pored bine, gde se svaki uzorak šifrira i postavlja za ocenjivanje.

Stručni žiri tek tada počinje svoj nimalo lak posao, da od preko 100 uzoraka izabere baš one najbolje!

Žiri će se i u toku kuvanja pasulja obratiti nekoliko puta i na bini objasniti postupak ocenjivanja i na šta takmičari posebno da obrate pažnju! Proglašenje pobednika je u 15.30 časova!

Programska šema manifestacije nije se menjala, tako da i ove godine pripremamo koncert za decu, tamburaše, večernje koncerte, najveselije temerinske igre sa Goranom Podlipecom Lipecom, animatori za decu…

Sve posetioce koji ne kuvaju pasulj pozivamo na veliki humanitarni ručak od 3.000 porcija pasulja.

Podela ovog pasulja počinje u 12 časova!

Posetioci dobijaju činiju i pribor za jelo, kao i hleb.

Pored ovog velikog kazana nalazi se kutija za priloge, a svi koji dođu na ručak mogu da ostave dobrovoljni prilog.

Prikupljeni novac usmerava se u humanitarne svrhe, odnosno onima kojima je najpotrebnije u dogovoru sa Centrom za socijalni rad opštine Temerin.

Zabeležite sebi datum i ne propustite najbolje druženje 8. juna na manifestaciji „Prosto ko pasulj“!

Očekujemo vas!

Tekst i fotografije: Turistička organizacija opštine Temerin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *