June 25, 2024

Sajam turizma u Kragujevcu

Pod sloganom „Izaberi svoje putovanje“ u hali Šumadija sajma u Kragujevcu od 24. do 26. novembra 2022. godine, biće održan „13. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“.

Na ovoj manifestaciji turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja, predstaviće preko 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Na sajmu učestvuju turističke agencije, hotelijeri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije.

Tokom sva tri sajamska dana organizovan je bogat program, stručna predavanja za izlagače, promocije i prateći zabavni sadržaji za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa.

Sajam će biti otvoren za posetioce od 10 do 18 časova, u četvrtak i petak, 24. i 25. novembra.

Radno vreme u subotu, 26. novembra je od 10 do 15 časova.

Svečano otvaranje je zakazano za 11 sati u četvrtak, 24. novembra, uz učešće predstvanika grada, nadležnog ministarstva i Turističke organizacije Srbije.

Poslednjeg dana, u subotu, 26. novembra u 12 časova biće dodeljene nagrade najboljim izlagačima, za najuspešniju promociju, najuređeniji izlagački prostor i najbolji promotivni materijal.

Cena ulaznice je simbolična, 100 dinara.

Svi posetioci koji kupe ulaznice mogu da učestvuju u nagradanoj igri i osvoje neku od nagrada koje su obezbedile turističke organizacije.

Naime, za posetioce je obezbeđen bogat nagradni fond, od poklon paketa suvenira do dvodnevnih putovanja na nekoj od destinacija u Srbiji.

Sajamski program upotpuniće „Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom“, u petak, 25. novembra, u 12 časova kada će se preko 20 ekipa takmičiti u kuvanju rakije, odnosno izboru za najbolji šumadijski čaj.

Tom prilikom biće organizovano kuvanje lovačkog gulaša i banatski disnator.

U okviru „13. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma“ u hali Šumadija sajma predstaviće se i oko 30 proizvođača zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije.

Posetioci će imati priliku da kupe zdrave domaće proizvode, zimnicu, džemove i slatka, sokove, hleb, pite i medenjake.

Organizatori su “Šumadija sajam“ i Gradska turistička organizacija

„Kragujevac“, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine, i grad Kragujevac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *