February 29, 2024

Održan14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

U hali Šumadijasajma u Kragujevcu, u periodu od 23. do 25 novembra, održan je tradicionalni Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.

Ovogodišnji sajam okupio je stotinu izlagača iz Mađarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Svoje ponude, programe putovanja, turističke potencijale i atrakcije predstavile su regionalne i lokalne turističke organizacije, hotelijeri, banje, seoska domaćinstva, destilerije i vinarije .

U pratećim programima sajma organizovana su stručna predavanja za izlagače, promocije i zabavni sadržaji za posetioce, nastupi na bini pevačkih grupa i folklornih ansambala i priprema rakije za „šumadijsku čajanku“.

Posetiocima u Kragujevcu predstavilo se i 40 proizvođača zimnice iz cele Srbije, a na štandovima su mogli da se kupe džemovi, slatka , sokovi, medenjaci i pite.

Sajam turizma i seoskog turizma organizovali su Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevca, a pokrovitelji su bili grad Kragujevac i Ministarstvo turizma Srbije.

Uz konstataciju da je ovo bila divna prilika za susret sa puno dragih kolega, prijatelja i poznanika, razmenu poslovnih ideja i planova, zahvaljujem se na pozivu dragim domaćinima iz Gradske turističke organizacije Kragujevac i čestitam na uspešnoj organizaciji i tradicionalno odličnoj atmosferi tokom celog događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *