April 20, 2024
SFRJ rakijada

Sto fela rakije Jugoslavije

Evo jedne manifestacije idealne za sve jugonostalgičare! Kako je objavila Turistička organizacija grada Sombora, manifestacija ”SFRJ rakijada – sto fela rakije Jugoslavije”, održava se drugog dana nekadašnjeg najvećeg praznika bivše nam države, 30.novembra u Domu kulture u Bačkom Monoštoru, sa početkom u 16h.

Uz himnu Jugoslavije, i obavezan dres kod, koji uključuje titovku i crvenu maramu, posetioci ove tradicionalne manifestacije u Bačkom Monoštoru, imaće priliku da uživaju u najboljim rakijama.

Ove godine SFRJ Rakijada, pored izbora najbolje rakije, koju će izabrati stručni žiri, obuhvata i Crvenu pijacu, skeč “Digitalna rakija”, kao i posetu predstavnika IV mini Jugoslavije iz Bačkog Gračaca.

Ne znam tačno koja je po redu ovogodišnja ”SFRJ rakijada” ali znam da me je pomalo i sramota što do sada nikada nisam prisustvovao ovoj manifestaciji, idealnoj za nas malobrojne jugonostalgičare. Ako je ikakvo opravdanje – nisam smislio još pravi odgovor na dilemu kako se pozabaviti sa sto fela rakija i voziti iz dalekog Bačkog Monoštora, u istom danu. Ukoliko ima neki dobrovoljac da voli Jugoslaviju a ne voli rakiju a pritom je i solidan vozač, molim neka se javi 🙂 !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *