July 22, 2024
Vesela ekipa na sajmu u Kragujevcu 2018.

Sajam turizma u Kragujevcu

U Kragujevcu se od petka 22.novembra održava 11. Sajam turizma i seoskog turizma. U hali Šumadija sajma, u okviru ove trodnevne manifestacije biće održani i sedmi prodajni Sajam zimnice, brojni stručni i zabavni sadržaji.

Kako jedan od organizatora ove manifestacije, Gradska turistička organizacija Kragujevac, najavljuje, na ovogodišnjem sajmu učestvovaće oko 100 izlagača iz Srbije i zemalja iz okruženja, a reč je o nacionalnim, regionalnim i lokalnim turističkim organizacijama i agencijama, predstaviće ponude za predstojeću zimu, ali i za leto 2020. Među izlagačima biće i hotelijeri, turistički centri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva…

Posetioci su u prilici da se upoznaju sa novom turističkom ponudom, aranžmanima za novogodišnje i božićne praznike, a biće obezbeđeni i sajamski popusti. U ponudi su i raznovrsni ručni radovi i prehrambeni proizvodi. U Medija centru „Šumadija sajma“ biće organizovani stručni sadržaji iz svih oblasti savremenih tehnologija u turizmu. 

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova. Cena ulaza je 100 dinara, dok je za grupe od minimalno 10 osoba 50 dinara, za decu do 10 godina ulaz je besplatan. Kupovinom ulaznica posetioci su u prilici da osvoje neke od poklona koji su pripremili izlagači na ovogodišnjem sajmu. 

Manifestaciju organizuju Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija “Kragujevac”, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i lokalne samouprave.

Imao sam veliku sreću da sam do sada učestvovao na svih, do sada 10 održanih, sajmova turizma u Kragujevcu. Dobro organizovan, solidno posećen sajam u relativno novoj sajamskoj hali, sa bogatim propratnim sadržajima i neverovatnim gostoprimstvom domaćina, uvek su bili izvor pozitivne energije i lepih uspomena iz srca Šumadije. Kao ilustracija navedenog neka posluži ova fotografija sa prošlogodišnjeg druženja u hotelu ”Kragujevac”.

Vesela ekipa na sajmu u Kragujevcu 2018.
Vesela ekipa na sajmu u Kragujevcu 2018.

Sada kada više ne radim u Turističkoj organizaciji Vojvodine i kada na sajam dolazim u potpuno drugačijem svojstvu , kao predstavnik sajma ”LIST” za Srbiju, radujem se susretu sa bivšim kolegama i nadam se da ćemo uspeti u nameri da naš Međunarodni sajam turizma LIST 2020, promovišemo i zainteresujemo potencijalne izlagače.

Pozivam sve koji ovo pročitaju, i koji su u mogućnosti, da posete štand Međunarodnog sajma ”LIST” kao i ostale zanimljive programe, ponude, štandove na Šumadija sajmu.

Za kraj, evo nekoliko fotografija sa prošlogodišnjeg sajma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *