May 24, 2024

Promovisana digitalna mapa Novog Sada i Fruške gore

Turistička organizacija grada Novog Sada juče je promovisala digitalnu mapu grada i Fruške gore.

Nakon prve faze izrade, na mapi je obeleženo blizu 600 tačaka najznačajnijih turističkih atrakcija, vinarija, restorana, planinarskih staza, javnog prevoza i drugo, sa navigacijama do svakog odredišta.

Prisutnim novinarima obratili su se Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada i Slavica Lončar, analitičar za razvoj i unapređenje turističkog proizvoda.

„Nastavićemo da popunjavamo naše digitalne mape i ubuduće. U drugoj fazi fokus će biti na dodavanju novih kategorija sa najznačajnijm lokacijama u Novom Sadu.

Treća faza podrazumevaće izradu mobilne aplikacije, koja će pored digitalne mape sa atrakcijama sadržati i kalendar sa manifestacijama, kao i predloge za vikende u Novom Sadu.

Cilj nam je da kreiramo kvalitetan digitalni vodič koji će doprineti boljoj turističkoj inforisanosti kako turista koji dolaze u naš grad, tako i lokalnog stanovništva“, izjavio je direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, Branislav Knežević.

Pored promocije mape, bilo je reči i o predstojećim prvomajskim praznicima i događajima koji će obeležiti prolećnu i letnju sezonu, kao i o do sada postignutim turističkim rezultatima koji su prikazani prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

„Zahvaljujući kontinuiranom angažovanju i kampanjama koje pokrećemo, nastavlja se trend rasta broja dolazaka i noćenja turista u Novi Sad.

U prva dva meseca ove godine, naš grad je posetilo više od 23.000 turista, koji su ostvarili preko 72.000 noćenja, što predstavlja za 23% više dolazaka i za 26% više noćenja u odnosu na isti period prošle godine.

S obzirom na prvomajske praznike, predstojeće događaje i činjenicu da je već sada teško naći slobodne smeštajne kapacitete, verujemo da će statistika iz meseca u mesec biti sve bolja i da će ova godina biti još uspešnija od prethodne“, izjavila je Slavica Lončar.

Mapa se nalazi na zvaničnom sajtu TONS-a na veb adresi: https://mapa.novisad.travel/


Tekst i fotografija: TONS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *