June 25, 2024

Proslava Dana mladosti u Bavaništu – velika jugonostalgičarska žurka u subotu 25.maja 2024.

Manifestacija „Jugonostalgija“ je vezana za datum 25. maj, štafetu, kao i ono što nas emitivno vezuje za taj period – bratstvo i jedinstvo.

Prvi put je održana 2022. godine u nameri da u tom jednom danu pokažemo i dočaramo našoj omladini najbolji deo tog perioda – internacionalno druženje, zabavu uz muziku i kuvanje domaćih specijaliteta na otvorenom.


Manifestacija sama raste, pa se svake godine broj posetilaca utrostručuje, tako da je prošle godine ” Jugonostalgiju” podržalo oko 2500 ljudi.

Obavezan deo programa je “Titov slet”, štafeta koja se predaje “Njemu”, paljenje logorske vatre, igranje Kozaračkog kola i koncert EX YU muzike.


Sa zeljom da je uzdignemo na još veći nivo, ove godine su nam tema folklori i narodne igre koje nas povezuju u svojoj različitosti. Ideja nam je sklapanje novih poznanstava, drugarstva i saradnja, zbog cega bi domaćini tokom manifestacije bili folklori iz naše opštine.

Manifestacija je osmišljena da okupi što više posetilaca iz bivše SFRJ, pa su tako najavljene posete izviđača, akcijaša i jugonostalgičara iz Makedonije, Slovenije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, pa čak i iz Rumunije i Mađarske.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila tatjana.obradovic66@hotmail.com
ili na tel. +381669429552 Tatjana Obradović , kao i na fb stranici Jugonostalgija Bavanište gde se mogu pogledati i fotografije i snimci iz ranijih godina.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100091664825062&mibextid=ZbWKwL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *