July 22, 2024

‘’Srce lutajuće’’ na sajmu turizma u Kragujevcu

U periodu od 25-27.novembra hali kragujevačkog “Šumadija sajma” održan je 12. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.

Na trodnevnoj manifestaciji predstavilo se 50 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a suorganizatori sajma bili su su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije i Gradska turistička organizacija Kragujevca.

Turističke organizacije Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine posetiocima su predstavili  banjska lečilišta i turističke  agencije, koje su posetiocima sajma omigućili  da iz bogate ponude izaberu putovanja prema svojim afinitetima kao i aranžmane za tekuću zimsku sezonu, a sve uz izložbeno-edukativne sadržaje.

U okviru sajma je organizovan i Sajam zimnice  i „Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom grada Kragujevca“ – tradicionalno takmičenje u pripremanju kuvane rakije.

Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu je otvorila Jelena Milenković Orlić, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikcija Srbije.

Osim izložbenog dela, u okviru sajma održali su se brojne prezentacije i edukativni i stručni programi.

Ovo je prvi sajam turizma održan u Srbiji nakon izbijanja pandemije korona virusa i možda bude putokaz kako uz poštovanja određenih epidemiloških mera, treba raditi slične manifestacije u budućnosti.

Turistički blog Srce lutajuće se predstavio u okviru partnerskog štanda Lukavačkog sajma, a u okviru brojnih kontakata sa kolegama iz turističkih organizacija, predstavnicima medija i posetiocima, razmenjene su ideje i osmišljene akcije i programi za nastupajuću 2022.godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *