December 9, 2023

U nedelju 1. oktobra na Salašu 137 susret organizatora turističkih, gastronomskih i etno festivala i manifestacija u Vojvodini

Festival vojvođanskih festivala Rogalj biće održan u nedelju, 1.oktobra 2023. godine na ‘Salašu 137’ na Čeneju…

Na Roglju se tradicionalno okupljaju organizatori brojnih vojvođanskih festivala i gastro manifestacija, uz veoma bogat kulturno-umetnički program i sadržaj.

Osnovni cilj Roglja je promocija raznih festivala kao važnog dela turističke ponude i zato organizatori različitih manifestacija i ijada iz Vojvodine, ali i drugih delova Srbije i regiona, predstavljaju programe i najznačajnija obeležja svojih festivala i gastro manifestacija.

Rogalj je održan 8 puta do sada, a od 2010. godine značajno je uticao da se tridesetak priredbi prikaže i promoviše, a organizatorima da razgovaraju o unapređenju ovog vida okupljanja zaljubljenika i čuvara tradicije naših sela i lokalnih sredina.

Predstavnici svake manifestacije na Rogalj donose specifičnost svojih festivala i sredina, kao i želju da se pokažu.

U ovomе leži i osnovni povod za nastavak održavanja Roglja iz godine u godinu, kao podrška usavršavanju postojećih priredbi, festivala i manifestacija.

Na festivalu se tradicionalno predstavlja i dobro poznata manifestacija BEAN festival (Pasuljijada).

Učesnici svake godine imaju priliku da učestvuju i u revijalnom takmičenju u kuvanju pasulja u kotliću, što celom događaju daje poseban ugođaj.

Kroz naše iskustvo, analiziramo sadržaje dosadašnjih festivala održanih u minulim godinama…

Posebnim priznanjima svake godine izražavamo pažnju prema lokalnim zajednicama i selima koja su se istakla u održavanju manifestacija koje okuplja Rogalj kao jedinstveni festival vojvođanskih festivala.

Tekst i fotografije preuzete sa http://rogalj.rs/#ofestivalu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *